De Scouts: jongeren van 11 – 15 jaar

Ben je klaar voor actie, spanning en avontuur? Bij de scouts ben je op een leeftijd dat je grotere uitdagingen aankunt! Verleg je grenzen en leer zelfstandig de juiste beslissing te nemen. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken en verantwoordelijk moet zijn. Want als je op je 15e naar de explorers gaat, ben jíj degene die organiseert.

 

De ontdekkingsreis

Als scout ga je samen met leeftijdsgenoten op ‘de ontdekkingsreis’. Veel van je uitdagingen voer je uit in ploegverband, ook wel patrouilles genoemd. Leer een echt kampvuur maken, koken op kampvuur en op gas, EHBO, seinen en geheimschriften en nog veel meer. Ook ga je primitief kamperen. En spannende nachtelijke droppings horen daar natuurlijk ook bij! Het hoogtepunt van het jaar is voor veel scouts het zomerkamp. Spel, sport, spanning en avontuur in de natuur, samen met je vrienden.

 

Wil je meer?

De scouts van Johan van der Veecken doen mee aan verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW), waarbij je kunt dingen naar een plaats in de Landelijke Scouting Wedstrijden. Ook nemen we deel aan de voor- en najaarsactiviteiten in de Regio Rond de Rotte. Je kunt je individueel of samen opgeven voor een Hikes, Interesse- en Trapperskamp (HIT), een Nationale Jamboree of zelfs de Wereld Jamboree. Wil je hier meer over weten? De leiding kan je daarover van alles vertellen.

 

Doe ook een keer mee!

Ben je klaar voor actie, avontuur en een leuke tijd vol uitdagingen? Kom dan eens langs bij de scouts! De scouts draaien iedere zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 17:00 uur.

 

Contact

De Scouts zijn bereikbaar via scouts@johanvdveecken.nl Je kunt ook meer informatie opvragen of een afspraak maken via ons contactformulier.